Dbamy o prawidłowe planowanie żywienia dzieci, jadłospisy złożone są z dań o odpowiedniej kaloryczności, zawierających niezbędne składniki pokarmowe i mineralne.
Monitorujemy prawidłowość procesów technologicznych oraz estetykę przygotowywanych posiłków.
Dysponując własną kuchnią gwarantujemy, że posiłki są przygotowywane na bieżąco i są zawsze świeże.
08:40 – 09:00 | Śniadanie | Kolorowe kanapki z serem, wędliną, pasztetem, pomidorem, ogórkiem; różne rodzaje płatków śniadaniowych z mlekiem lub jogurtem, parówki, jajecznica, zupy mleczne oraz kawa zbożowa, herbata, mleko. |
11:00 – 11:30 | II śniadanie | Zupa pomidorowa, ogórkowa, brokułowa, zalewajka, fasolowa, jarzynowa, itp. |
13:00 – 13:30 | Obiad | Danie mięsne lub jarskie, surówki, sałatki. |
14.30 – 15:00 | I podwieczorek | Owoce i warzywa, jogurt naturalny, kisiel, kefir, budyń, galaretka owocowa, przekąski zbożowe. |
16:00 – 16:30 | II podwieczorek | Kanapki z serem, wędliną, pasztetem, dżemem, herbata. |