Posiłki

Dbamy o prawidłowe planowanie żywienia dzieci, jadłospisy złożone są z dań o odpowiedniej kaloryczności, zawierających niezbędne składniki pokarmowe i mineralne.
Monitorujemy prawidłowość procesów technologicznych oraz estetykę przygotowywanych posiłków.
Dysponując własną kuchnią gwarantujemy, że posiłki są przygotowywane na bieżąco i są zawsze świeże.

08:40 – 09:00 Śniadanie Kolorowe kanapki z serem, wędliną, pasztetem, pomidorem, ogórkiem; różne rodzaje płatków śniadaniowych z mlekiem lub jogurtem, parówki, jajecznica, zupy mleczne oraz kawa zbożowa, herbata, mleko.
11:00 – 11:30 II śniadanie Zupa pomidorowa, ogórkowa, brokułowa, zalewajka, fasolowa, jarzynowa, itp.
13:00 – 13:30 Obiad Danie mięsne lub jarskie, surówki, sałatki.
14.30 – 15:00 I podwieczorek Owoce i warzywa, jogurt naturalny, kisiel, kefir, budyń, galaretka owocowa, przekąski zbożowe.
16:00 – 16:30 II podwieczorek Kanapki z serem, wędliną, pasztetem, dżemem, herbata.
  • Dzieci są zachęcane do jedzenia. Wspólne posiłki stanowią dla nich okazję do spróbowania różnorodnych dań i poznania zasad zachowania się przy stole.
  • Dzieci mają stały dostęp do wody lub herbaty owocowej.
  • Posiłki nie są limitowane.
  • Dzieciom alergicznym proponujemy dietę eliminacyjną.